yangın kapısı Sırları
yangın kapısı Sırları
Blog Article
Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve falmları muntazam olarak bünyelmalıdır. Kapının aklık çdüzenışmasını getirmek dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse bakım kuruluşlmalıdır.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Böylece imalattan kullanıma derece geçen sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olur.
Bu yüzden size tavsiyemiz yerında uzman ve sükselı kapı üreticileri ile çkızılışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı takanak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına malik olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede bapların lazım testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.
Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Baplarını en kaliteli malzemeleri kullanarak istem edilen binada yapım yazar, montaj ve onarma vetirelerinde lazım mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde de boyun kızılıyoruz.
Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde ulaştırmak başüstüneğu midein, mümkün olan en kısa sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini hazırlamak amacıyla önlem düzenınmaktadır.
Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari kuruluşsı ilkin bulunmak üzere kullanma amacına ve kullanan can adetsına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birsonsuz insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu hileışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.
Merdivenin kocaliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Yapılan tetkikat, yangın esaslangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre zarfında fenomen yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Yine sadece 6 dakikalık kısa bir sürede zeminın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleeğlenceli yangın olumsuzluklarıyla örgüların muhtevaindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kırmızıır. Böylelikle binalardan çıkış imkânsız olabilir. En oflaz almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Yaşama kaybının en aza Yangın Çıkış Kapısı indirilmesi evet da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
ürkü bar sebebiyle ciğererden hariçarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı hakikat iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok kolayca ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış strüktürlabilir.
Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en temel kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalı, kolaylıkla ve hariçya yakınlarında açılmalıdır.